Produkty
Mączka ziemniaczana 500g
| Opakowanie: | folia |
| Waga: | 500g |
| Ilość na palecie: | 1200szt/600kg |
Mączkę ziemniaczaną wytwarza się z ziemniaków o dużej zawartości skrobi. Charakteryzuje się białym kolorem, zwięzłą strukturą i bezwonnym zapachem. Nie jest sypka. Polecana jest osobom chorym na celiakię, gdyż nie zawiera glutenu. Jest niezastąpiona do przygotowywania deserów i podwieczorków dla dzieci. Dodaje się ją do przygotowania kisielu czy budyniu oraz niektórych ciast. Skrobia ziemniaczana dodawana jest do przygotowania klusek i zagęszczania sosów.
|
Wartość odżywcza |
W 100 g produktu |
|
Wartość energ. |
1364kJ/ 321 kcal |
|
Tłuszcz -w tym kwasy tłuszczowe nasycone |
0 g 0 g |
|
Węglowodany -w tym cukry |
80,0 g <0,5 g |
|
Błonnik |
0,5 g
|
|
Białko |
<0,5 g |
|
Sól |
<0,01 g |








